USA – Dag 6 – Atlantic City i limonsine (mandag d. 16/7 2012)

Børnene har sovet inde hos os i nat, og det er faktisk gået rigtig godt. Freja har sovet hos mig, og Mathias har sovet hos Mia. Freja har sovet som en sten hele natten, og hun har nærmest ligget på min pude, men det har været hyggeligt 🙂 Mathias, Mia og mig sov til kl. 6.45, men Freja måtte vi vække kl. 7.15.

Morgenmaden her den sidste morgen i NYC blev indtaget på noget der hed Brooklyn Diner, der lå 5 meter fra hvor vi bor. Det var et rigtig hyggeligt sted, og meget “diner-agtigt”, men med den tilføjelse at alle deres produkter var økologiske. Æblejuicen var helt friskpresset – mmm det er lige netop derfor man ønsker sig en juicepresser derhjemme!

Bagefter havde vi lidt tid inden vi skulle have en bil til Newark for at hente den bil vi skal køre rundt i resten af ferien, så Mia og jeg gik på Starbucks for at checke mail og Facebook, og for at jeg kunne sætte min nye iPad op (det er i øvrigt den jeg skriver fra nu!!!!!!)

På Starbucks kunne jeg af en eller anden grund ikke starte min iPad, hvorfor en fremmede mand imens han talte i telefon, prøvede at vise mig hvordan jeg tændte for den. Jeg sad med æsken samtidig, så han mente vel nok at jeg var en nybegynder til det der med Apple produkter. Da den stadig ikke ville tænde afsluttede han sin samtale, og sagde at han ville hjælpe mig. Vi blev enige om at den måske manglede strøm, hvorefter han op af tasken hev en ledning, og satte den i en stikkontakt. Så ville den gerne tænde, og han guidede mig igennem opsætningen af den (selvom det overhoved ikke var svært).

Dave, som manden viste sig at hedde, begyndte at sidde og småsludre, og ville gerne give mig nogen tips til nogen gode rejse-apps. Han spurgte så hvor jeg var fra, og hvor lang tid jeg skulle være i NYC. Fortalte at jeg kom hele vejen fra lille bitte Danmark sammen med min famile og at vi var på vej videre til Atlantic City og Washington. Det var startskuddet til en livehistorie omkring motorcykler og ferier omkring i USA, samt billedeviening på hans iPad. Her så jeg billeder af hans tur til Washington og til en stor bikerpark somewhere. Jeg så også billeder fra hans arbejde. Dave var nemlig Medic på det byggeri der var på bygningen lige ved siden af hvor vores hotel lå. Han viste billeder fra toppen af bygningen, og var også på vej til at invitere mig med op for at kigge (i mellemtiden var Mia gået over på hotellet, fordi hun kedede sig lidt).

Herefter snakkede vi lidt om NYC og hvad vi havde oplevet. Dave boede på Long Island, og kørte ind hver dag. Vi blev alle inviteret til at køre en tur med ham og hans motorcykelvenner, men jeg måtte afslå fordi vi jo skulle afsted en time efter. 🙂 På et tidspunkt ringede han telefon og han måtte over for at forbinde en af hans kolleger, og jeg fik tid til lige at checke min mail.

Vi skulle stå klar nede i lobbyen kl 10.45, og 10.35 skyndte jeg mig over på hotellet for at lukke min kuffert.

På hotellet havde vi bestilt en bil, der kunne køre os til Newark lufthavn, hvor vi skulle hente den bil vi skal køre i resten af ferien. Da vi blev kørt ind i en minivan, var vi overbeviste om, at det også var sådan en vi blev hentet af igen. Meeeeen nu kommer overraskelsen….. Vi sad og ventede i receptionen, og the bell man kommer ind og siger at nu er limo’en der. Hvad for en tænkte jeg, hørte jeg rigtigt? Og ganske rigtigt, ude foran står en hvid limousine klar til os!!!!! What?! Limousine til Newark? Oh yes, we ride in style! Ind med tasker og os, og hele vejen til Newark sad 6 meget forbløffet mennesker og kiggede gladeligt rundt på hinanden 🙂

I Newark blev vi kørt ind på Hertz bilcenter, hvor vi skulle leje en stor bil. Vi forsikrede manden om, at det skulle være en stor bil, men da han kom kørende med den, måtte vi alligevel lege lidt tetris med kufferterne, for at få plads til dem. Børnene sidder bagerst – lidt tæt – Mia og jeg på anden række i hver vores direktørstol, og Søren og Camilla oppe foran.

Og så var det bare ud på vejene mod Altlantic City. Der er ikke så langt fra Newark til Atlantic City, så i dag skulle vi kun køre ca. 2 timer. 🙂 Ca. på halvvejen stoppede vi på det der hedder et Food Court. Det er en samling af restauranter, hvor bordene står inde i midten, og så kan man selv vælge fra hvilket sted man gerne vil have mad. I USA er der skilte langs motorvejen, hvor man kan se hvilke restaurenter, der er på det næste stop. Så kan man så vælge, om man vil køre ind, eller om man vil fortsætte til det næste. Efter stoppet var det så bare videre.

Vi ankom til hotellet kl. 15, og hvilket hotel. 🙂 det var kæmpe stort, med egen spillehal samt 5 restauranter. Værelserne vi fik over også helt vildt store, og sengene var meget bløde og lækre.

Børnene havde virkelig glædet sig til en pool, så eftermiddagen gik nede ved den indendørs pool – med tilhørende udendørs solbadning. 7 min gik der imellem at nogen måtte i vandet med børnene, og de sad troligt og talte ned hver gang. 😉 det var nu meget rart at ligge lidt på langs, efter så mange dage i NYC. Fødderne trængte til det!

Om aftenen, da vi kunne trække os væk fra solsengene, gik vi ned på hotellets sportsbar, hvor vi kunne få en lækker lille burger (jeg fik dog en cæsar salat!), og bagefter gik turen efter en lille smule kulturelt.

Altlantic City omtales mest for sin Boardwalk (strandpromenade), og den skulle vi jo selvfølgelig ud og gå lidt på. Det startede med at være lyst og lækkert, og vi var også en lille tur ned til vandet og stikke fødderne i, men som vi gik på af promenaden, blev det mørkere og mørkere. Så kunne man virkelig se lysene! 😉 På vej tilbage fandt vi en helt særlig butik, som solgte Salt Water Taffy. Det er de særlige karameller kendt fra både Friends og Sex and the City, og dem måtte Mia og jeg naturligvis have nogen af! Freja var også helt vild, og havde næsten spist hele pakken før vi nåede hjem til hotellet 🙂