USA – Dag 2 – Times Square, H.C. Andersen og vandpjask (torsdag d. 12/7 – 2012)

Vi startede rask dagen med at vågne kl. 3 om morgenen og kigge os omkring. Hjemme i Danmark ville klokken jo faktisk være 9. Efter lidt vindueskiggeri på det store oplyste NYC, faldt jeg i hvert fald heldigvis i søvn og sov helt til kl. 5.58, hvor jeg tænkte at jeg havde været dygtig 🙂

Kl. 7.15 bankede det på døren og ind kom børn og kusine. Søren var vågnet med influenza, og måtte derfor blive i sengen.

Fik hurtigt noget tøj på (der er intet som stirrende børn til at hjælp en på vej), og gik ud for at spise morgenmad. Vi endte på Lindy’s, som først så ud til at være lidt mennesketom, men servetricen forsikrede os om at vi var meget tidligt oppe, og 10 min efter vi havde sat os, strømmede det faktisk ind med mennesker. Nu har jeg jo været i NYC en gang før, og ved hvor store portionerne er, og derfor fandt Mia og jeg hurtigt frem til side orders, hvor man kunne få en short stack (to stk) pandekager, og en anden hvor der var friske jordbær – og det smagte SÅ godt, så meget at jeg spiste op. Og til resten af verden, som faktisk ved at dette er en præstation, så spiste Mia faktisk også op (!).

Vi bor på Salisbury Hotel på 57th og 7th, og efter morgenmaden fulgte vi morgensolen og den blå himmel 7th ned til 7th og 48th hvor Times Square ligger. Og hvor var det fedt(!) at være der igen. Sidste gang jeg var derovre med manden, var det så overvældende en følelse, og det var præcis den samme følelse denne gang. Times Square er bare vildt. Vi stod lidt på midten, og hyggede os med at der var et live kamera på en af storskærmene, så vi ku se os selv stå der og vinke og se dumme ud 🙂 Der var fotoshoot med et brudepar på trappen ovenover tkts-boden, og vi gættede på at enten var det to modeller eller også var det et par der enten blev gift dagen før eller skulle senere (kl var nemlig 9 om morgenen). Men det var en fantastisk smuk kjole hun havde på. Ingen normale mennesker ville dog kunne bære den, for bruden var så skinny og alligevel kunne man se hendes mave.

Og så kom turens første hop – altså hoppebillede – på Times Square, og Mia fik lært hvordan man tager det. Børnene syntes det var super sjovt og ville selvfølgelig også gerne prøve.

Da vi jo var på Times Square, kunne vi ikke undgå at lægge mærke til både Disney Store og Toys R Us, men da der var lidt til de åbnede, gik vi ned til 34th gade for at se på den store Victorias Secret. Den viste sig at være under ombygning, men foreslog at vi gik en gade længere ned til 33rd hvor der lå en i Manhatten Mall. Da vi havde fundet den, valgte vi egentlig til at starte med at gå tilbage til Disney Store og Toys R Us (børnene havde spurgt om vi kunne gå ind i dem siden vi så dem!).

I Toys R Us var der et stort pariserhjul (tænk at placere en forlystelse i en butik?!) som børnene selvfølgelig gik helt amok over. På de forskellige etager var der masser af temaer som Barbie, Avengers og Jurassic Park. Derudover har enhver legetøjsbutik med respekt for sig selv jo en isforretning ik…. Ikk?! Så kom turen til Disney Store – og alle ved jo at forfatteren her slet ikke kan stå for Disney…….. Hvor var det vildt! Faldt totalt for et samlesæt med jule ornaments, som bare var så smukke! Ville have købt det, men tror sinpelthen ikke jeg ville kunne ha noget andet i kufferten så (hint – HINT – til nogen på Emil Pipers Vej derhjemme og noget internet!)

Efter de to butikker skiltes vi ad, og Camilla og børnene gik tilbage til hotellet for at slappe lidt af og give Søren nogen piller vi havde købt og vi aftalte at mødes igen kl. 15 for at gå i Central Park. Mia og jeg gik tilbage mod Victorias Secret, med et længere pitstop i Forever 21, som viste sig ikke at indeholde noget som helst vi ku li på 3 etager. Undervejs gik vi ind på en mexican fast food og købte til tacos, som vi spiste til frokost. Det er sjovt at se med deres frokostkoncept. De har mange steder, hvor der er lavet et “sammensæt selv” tema over det, og det går ret hurtigt med at få ekspederet 100 mennesker. I Victorias Secret fik vi dog shoppet. Hele oplevelsen var bare så fed. Tullede først rundt og kiggede på undertøjet, nattøj og PINK collection, og gik derefter i prøverum for at prøve lidt tøj jeg havde fundet. Havde opgivet det der med BH’er, da det altid tager en krig at finde, men overraskelsen kom, da man i prøverummet nærmest fik din egen ekspedient (Miss Pinks, oh yes!) der først udfyldte et kort med navn og derefter tog mål af en og kom med et helt arsenal af forskellige BH’er, som jeg skulle prøve. Hun var virkelig sød og jeg fandt tre typer af BH’er som jeg godt kunne lide. Dette blev streget ind på mit kort samt min størrelse, og så var det ellers bare ud i butikken og vælge farve 🙂 Meget gennemført!

15 min forsinket tilbage på hotellet mødtes vi med de andre og viste hvad vi havde købt 🙂 og så gik turen til Central Park. På det tidspunkt var det meget varmt, men jeg var glad for at opdage at jeg sagtens kunne holde det ud 🙂 Solen har i øvrigt skinnet hele dagen.

I Central Park var målet at finde HC Andersen, som sidder på en bænk pg læser højt af Den Grimme Ælling. Som dansker er det et must-see jo 😉 På vej derhen mødte vi et kæmpe springvand, hvor alle byens børn løb rundt i badetøj pg morede sig med at hoppe rundt. Først turde børnene ikke prøve, men så tog jeg Mathias i hånden og løb igennem springvandet! Nøj hvor var det koldt, men også ret sjovt og forfriskende bagefter 🙂 så fik Freja også mod på det og jeg fik en tur mere. Mathias er fuldstændig vild med vand og vi måtte nærmest hale ham ud efter et kvarter, og lovede at vi kom tilbage forbi på vejen hjem.

Vi gik og vi gik og vi gik og vi gik… Og til sidst fandt vi ham helt nede ved den sø hvor man kan sejle med model både. I ved den der som har været med i spandevis af film 🙂 der sad vi og kiggede lidt, og nød en brise og at ferien var startet så dejligt. Inden aftensmaden måtte vi dog lige forbi hotellet og skifte tøjItaliensk, for børnene røg i springvandet på vej hjem. Mia havde ønsket pasta til aftensmad og lige ved siden af hotellet lå en super populær lille pizza/pasta restaurant, hvor vi gik ind og fik noget virkelig lækker pasta. Dagen sluttede med et langt bad, snacks og amerikanske serier.