USA – Dag 17 – SHOPPING! (fredag d. 27/7 2012)

I dag har jeg sovet helt til kl. 8.30, hvilket jeg synes er ret godt gået. Det er fredag og sidste hele dag, før vi skal videre til vores sidste destination Miami.
De sidste par dage har vi brugt i div. temaparker og det har været super fedt, men også lidt hårdt at være igang hele tiden. Så i dag står den på fri leg – hvilket for Mia og jeg betyder SHOPPING!
Vi synes ikke rigtig vi fik nået det vi gerne ville da vi var ude og shoppe i onsdags, og havde derfor aftalt med Søren og Camilla at de ville køre os til det andet outletcenter som ligger i Orlando, og så ville de hente os når vi selv synes vi var færdige med at shoppe.

Vi startede alle sammen med at spise morgenmad på den Starbucks, som ligger i outletcentret. Det er hyggeligt at starte morgenen sammen. Og så med en lille Frapachino 🙂
Bagefter skiltes vi, og de andre gik ned for at bytte en bluse de havde købt, og Mia og jeg tog centret fra en ende af.
Dette center var en lille smule anderledes, fordi der var mange flere high-end butikker i dette center end i det andet, men det lod vi os ikke skræmme af.
Vi fik kigget i dem alle, og undervejs begyndte vi at samle poser med mange fine ting i. Jeg fik bl.a. købt flere bukser i Levis og vi blev begge meget glædeligt overrasket over American Eagle Outfitters, som har nogen rigtig fede bukser, der passer super godt. De har også en masse fede tshirts, men jeg købte ikke nogen. Ekspedienten som bød alle velkommen (Hiram), faldt vi begge for med hans “hiiiii honey”. Han gættede selvfølgelig vores størrelser forkert, men var super sød til at hjælpe med at finde nogen lækre bukser (efter vi selv havde fundet den rette størrelse). Prøvede flere forskellige af deres modeller, for at finde ud af hvilke der passede mig bedst, og fandt ud af at lige meget hvilken model jeg prøvede så var det den samme størrelse jeg skulle have. Det er jo en kæmpe hjælp til når vi kommer hjem og måske vil købe noget over nette fra dem. Købte et par bukser, og glæder mig til at have dem på. Er spændt på om man bliver mest glad for de nye Levi’s eller American Eagle Outfitters.

I outletcentret er der ligesom så mange andre steder, selvfølgelig også stande hvor man kan købe alt fra iphone covers til lotion. Jeg ved ikke helt hvad ideen med standene er i forhold til butikker, for priserne er det samme. Men vi kom altså forbi en stand, hvor der stod en pige og solgte fake-hår. På en eller anden måde fik hun mig til at sætte mig ned, og begyndte at sætte de der hårklip i håret på mig. Hun snakkede i et væk, og lavede sådan nogen irritereden smæld med læberne, og grinede meget falsk og højt. Og blev i øvrigt ved med at fortælle os, at vi var sådan nogen naturlige smukke piger (alt imens at hun havde været hele makeup butikken igennem, og brugt alt hvad hun kunne finde). Hun satte klip i mit hår, og begyndte at glatte og krølle det, og jeg vil sige at det så faktisk meget sejt ud. Det gir lidt tykkere hår, og længere, og jeg synes faktisk ikke at man kunne se at det ikke var mit eget hår jeg havde i. MEEEEN til 1500 kr falder jeg altså ikke for det. Det gror mit hår alt for hurtigt til, men det er et sjovt påfund. Hun krøllede hele mit hår, og Mia synes det så så flot ud, at hun også krøllede noget af hendes, så resten af dagen gik vi rundt og rørte ved vores lange slangekrøller 🙂

Jeg skulle lige ind og kigge i Sunglas Hut efter solbriller, og Mia ville gerne i en skobutik, så vi aftalte at vi bare mødtes i skobutikken. Da jeg kommer derover står der en hel masse mennesker samlet nede i enden, men det tænker jeg ikke videre over. Der kunne jo være sko derovre som alle gerne ville prøve. Så kommer Mia over til mig og fortæller at hun lige havde stået og kigget på nogen sko derovre, og lige ved siden af hende er der en pige som drattede om. Mia havde stået lidt forvirret og kigget og ikke rigtig vidst hvad hun skulle gøre. Pigen havde lavet nogen mærkelig krampetrækninger og heldigvis var hendes familie kommet løbende og hjulpet hende. 2 sekunder senere kommer der også to securityfolk ind i butikken, og vi tror nok at hende pigen havde fået hedeslag af en slags og var besvimet. Lidt efter sad hun i hvert fald oprejst og drak masser af vand og kiggede sig forvirret rundt. Det var sgu lidt sært. Man skal virkelig huske at få nok væske i denne her varme.

Food Court i dette center lå som centrum, og da vi havde været halvdelen af centret rundt var kl. ca 12.30, men der var ikke rigtig nogen af os der var sultne. Jeg havde om morgenen, da vi spiste på Starbucks, set at der et sted derinde, var en butik som havde hjemmelavet is, og den var Mia helt med på. Så vi gik ind for at købe is (vanille med kitkatknas), og en vand, og satte os i skyggen udenfor for at spise det. Når man beder om en kugle i USA, får man resten af bæreret fyldt. En kugle svarer nærmest til 4 i Danmark, og vi havde altså lidt besvær med at komme igennem de is. Men det var dejligt at sidde i skyggen et øjeblik og nyde synet af vores foreløbige indkøb. Her fik vi også lige kigget op kortet (åh ja der findes et kort over butikker i outletcentre), for at se hvor vi nu skulle hen og hvor meget vi manglede.

Vi manglede en enkelt gade på den ene side af centret, og tænkte at den kunne vi da lige tage inden vi vendte tilbage, og så kunne det være at vi var rigtig madsultne. Den enkle gade viste sig at være hurtigt overstået, da der her lå butikker som Louis Vuitton, Armani, Fendi osv. De butikker, selvom det er udsalg, er ikke lige i vores prisklasse, så vi vendte hurtigt snuden om. Heldigvis var vi blevet sultne og satte kursen mod Subway. Der var riiiigtig lang kø, men vi håbede at det ville gå lidt hurtigt. Det gjorde det faktisk også, helt op til vi havde fået pakket vores sandwich. Damen der stod ved kassen, hvor man skulle betale og få sine drikkevarer, forsvandt med jævne mellemrum fra kassen og kom tilbage endnu mere hvid i hovedet end da hun gik. Vi gættede på at hun havde onde tømmermænd og var ude og brække sig hvert andet minut…

Når man sådan shopper på livet løs, så smager mad altså bare lidt bedre. Og at sidde udenfor i skyggen og kigge på folk komme gående forbi, imens man æder (ja!) sig igennem en sandwich og drikker masser af lemonade, så kan det ikke blive bedre. Når man så finder ud af at man heller ikke har brugt særlig mange penge på aaaalt det tøj man har købt, så blir man endnu gladere!

Bagefter tog vi turen rundt i den anden del af centret, hvor både Tommy Hilfiger og Polo Ralph Lauren lå. Dog var jeg ikke synderligt begejstret for nogen af dem. Deres stil er lidt for preppy for mig, jeg er mere til jeans og en tshirt med noget grafisk eller noget print på. Deres stil er meget ensfarvet og gerne med en lille krave. Men de var nok ligeglade, der var så mange mennesker i butikken i forvejen, at ingen lagde mærke til at jeg ikke købte noget 🙂

Da vi på et tidspunkt havde været hele centret rundt, var der dels en butik som vi manglede (Loft) og dels ville vi gerne tilbage i American Eagle Outfitters. De lå heldigvis lige ved siden af hinanden, og vi startede med at gå i Loft. Mia synes ikke lige at der var noget for hende, så hun smuttede ned i den anden, imens jeg prøvede noget af alt det jeg havde fundet. Jeg er helt vild med Kaki-Oliven farvet tøj, og fandt da også både en nederdel og short, som jeg købte.

I American Eagle Outfitters var Mia igang med at prøve en masse kjoler, så jeg så lige mit snit til at prøve et par bukser mere (og endte med at købe dem). Da vi kiggede på klokken var den 17.30, og vi skrev til Camilla, om de havde lyst til at komme og hente os. Vi stillede os i skyggen ude på parkeringspladsen og 15 min efter, kom Camilla kørende sammen med Mathias, for at hente os.

De troede godt nok at vi ville have mange flere poser med hjem, men jeg var nu alligevel rimelig stolt af vores indkøb.

Da vi kom hjem til hotellet gik vi med ned på deres værelse, for at vise hvad vi havde købt. Jeg havde købt lidt mere end Mia, som gerne ville have haft nogen kjoler, men ikke rigtig kunne finde nogen hun synes passede. Jeg havde også købt mange bukser, men det har jeg virkelig også brug for, så kan det være at der er chance for at de ikke går i stykker så hurtigt, hvis jeg har flere forskellige at vælge imellem.

Mia og jeg ville egentlig gerne have badet da vi kom hjem, men fordi klokken var blevet så mange, kørte vi ud for at spise med det samme. Vi havde snakket om at tage ned og købe noget mad med hjem fra en af take-away stederne, vi havde fået en brochure fra, men på vejen kom vi forbi den restaurant, der hedder Sizzler og besluttede at køre derind for at se hvad det var. Søren og Camilla havde heller aldrig været der, så for en gang skyld var det en ny oplevelse for os allesammen. 🙂

Konceptet på Sizzler er at man vælger kød og kartofler ude foran, og så vælger man om man vil have salatbar. Nogen af retterne er en kombo, hvor salatbaren høre med. Så vælger man drikkevarer, og betaler for det hele (ligesom hvis man stod på en fastfood restaurant), og først derefter bliver man vist hen til et bord. Det betyder faktisk at når man er færdig med at spise, så kan man bare rejse sig og gå.

Vi valgte alle noget mad, jeg skulle have en bøf og en bagekartoffel og selvfølgelig lemonade til, og blev så vist hen til et bord af en sød ældre dame. Vi fik hver vores tallerken og kunne så bare gå i krig i salatbuffeten indtil vores bøffer kom. Camilla fortalte børnene at de kun måtte tage salat en gang (fordi hun gerne ville ha at de kunne spise deres bøf).

Hold op en salatbar de havde! Dels var der nærmest alle slags grønsager man kunne tænke sig, der var to slags suppe, der var tacoskaller, ris, kartoffelmos, pasta, kødboller, tomatsauce, kyllingevinger, indbagte majs (som smagte lidt sjovt), dressing af forskellig slags, ost, frugt og ovenikøbet også en dessertbuffet med brownies, æblekage og tag-selv softice. Det var så overdådigt (på et stille og roligt cafeteriaplan).

Vi fyldte tallerkenerne og var nærmest stopmædte inden vi overhoved havde fået vores kød. Når man ikke kender konceptet på Sizzler, bliver man overrasket over hvor meget man får for pengene. Der er hele tiden en tjener til at fylde op af drikkevarer (og man bliver altså MEGET vant til at drikke andet end vand). Kødet smagte efter min smag fantastisk og også bagekartoflen, men så var jeg også mere end fyldt. Spiste et enkelt lille stykke brownies inde jeg kunne trille hjem.

Vi havde under maden snakket om at vi ville tage en aftendukkert når vi kom hjem, men da vi nåede hotellet begyndte det at tordne, og derfor valgte vi bare at sige godnat til de andre. Mia og jeg gik op på værelset og stod lidt og kiggede ned over poolen, hvor der stadig var masser som badede. Vi tænkte at indtil det begyndte at regne kunne vi da sagtens gå ned og tage et par billeder dernede og stikke fødderne i vandet. Vi tog alligevel badetøj på just in case at tordenen var gået væk og vi kunne hoppe i.

Da vi kom derned var der ikke en sky på himlen og alle var glade. Vi startede med at stikke fødderne i for at se hvor koldt vandet var blevet om aftenen, men det var nærmest endnu varmere end det vi havde mærket i løbet af dagen, så der gik ikke 4 sekunder, så var vi sprunget i. Og hold op hvor var det dejligt med en svømmetur sent om aftenen. Kl. må have været omkring 21 da vi sprang i, og den nåede at blive 22.30 inden vi kom op af vandet igen. Det var varmere at være i, end at stå op. Den pool kunne man sagtens have brugt resten af sine dage i!

Da vi kom op på værelset var det tid til at kigge dybt i sin kuffert, og prøve på at spille tetris så det hele kunne være der… Ikke nogen nem opgave vil jeg lige sige med alt det jeg har købt undervejs! Først skulle det hele op af tasken. Så skulle det lægges i nogen bunker, alt efter om jeg havde tænkt mig at bruge det mere, mærkerne skulle klippes af det nye tøj, og så skulle det hele pakkes sammen igen, og arrangeres så noget af det skrøbelige jeg har med hjem, bliver pakket godt ind i alt tøjet. Godt nok lidt af en prøvelse. Og vi græd også lidt undervejs, mest fordi kvinder jo bare ikke er skabt til at pakke, og det er direkte ondt at skulle få det hele til at være der. Heldigvis kunne vi sætte noget dårligt tv på imens og spise masser af chips, så det hele blev lidt sjovere.

Det var vist også godt jeg ikke shoppede mere, for det havde jeg ikke haft plads til…. (selvom jeg gerne ville)