USA – Dag 12 – IHOP og Disneyworld Magic Kingdom (søndag d. 22/7 2012)

I dag skal vi i Disneyworld!!! Og jeg har glædet mig så meget til det 🙂 Vi startede morgenen med at spise på IHOP som er en kæderestaurant, der er ret kendt for deres morgenmad. Her fik jeg en tallerken, der både indeholdt æg, bacon OG pandekager med jordbær – og det smagte bare godt! I dag skal vi i den park der hedder Magic Kingdom, som regnes for at være “den rigtige” park. I hvert fald i mine øjne. Det er den, der er mest Disney agtig og hvor alle figurerne har deres mødested.

Vi tog afsted allerede 8.30, for at kunne være der omkring kl. 9 når de åbner. Selve vejen dertil er ret sjov, for skiltene ser pludselig anderledes ud når man kommer tættere på, og en del af motorvejen dertil er decideret også noget af Disneys. Der kommer et kæmpe skilte, hvor der står velkommen til Disneyworld, og så kan man ellers vælge en afkørsel alt efter hvilken park man vil besøge. Når man kommer ind til parkeringspladsen er der folk som viser dig til en bestemt plads, hvor du skal holde. Det hele glider egentlig ret nemt, bilerne kører bare som perler på en snor og parkere side om side.

Det sjove er så, at de har delt parkeringspladsen i Magic Kingdom op i dels “helte” og “onde” og rækkerne op efter figurer i stedet for tal. Og vi kom helt tilfældigt til at holde på Simba (tænk engang). For at komme hen til indgangen fra parkeringspladsen, havde Disney lavet noget smart. Der kørte nemlig små minitoge i rutefart imellem parkeringspladsen og indgangen, så man på nemmest mulige måde ender det rigtige sted. Det bedste ved dette tog er at hver gang det stopper, så skal man liiiige høre sikkerhedsmeddelsen en gang til. Den er de nødt til at afspille hele tiden for at være sikre på at ingen lægger sag an mod dem. Vi skulle hente vores billetter i indgangen, og det gik rigtig fint. Bagefter skulle vi så køre vores billetter igennem en maskine, og lave finger aftryk i en maskine (hvor mærkeligt er det lige?!), så de kunne identificere os de næste par dage. Vi havde købt et tre-dags kort, som gjaldt til en park om dagen. Efter indgangen skulle vi så yderligere fragtes hen til selve parken. Her kunne man vælge imellem monorail eller en stor hjuldamper-agtig båd, og vi valgte båden. Det var rigtig hyggeligt at sejle over en kæmpe sø, og se det store Disneyslot rejse sig 🙂 Inde på den anden side ligner Magic Kingdom, det min kære moder og jeg oplevede i Paris, med toget der kører rundt, Main Streets og det hele. Men det gjorde ikke oplevelsen mindre fantastisk. Tværtimod føltes det ligesom at komme hjem, og man vidste præcis hvilke fantastiske ting der ventede 🙂 Vi startede med at tage en togtur rundt, som jeg dog troede ville være sjovere, men der var ikke sådan riiigtig udsigt til noget rundt om parken. Glæden kom dog igen da vi stod af og gik ned af Main Street, som er så smuk bygget op med de fine facader, butikkerne og slottet de kommer tættere og tættere på som man kommer frem. Camilla legede kortfører og valgte et sted vi skulle hen. Det førte os lige forbi slottet, som vi selvfølgelig skulle kigge lidt nærmere på 🙂 ned af en vej gik det i den allerede bagende sol. Den første ting vi prøvede var Robinson Cruises klatretur (aner faktisk ikke hvad den rigtig hedder), hvor man går rundt op og ned af trapper og over broer, og kigger på hvordan han og familien boede.

Bagefter ville børnene gerne prøve en slags karussel for børn, hvor Mis og jeg bare sad og ventede i skyggen. Bagefter kom vi forbi Pirates of the Caribbean forlystelsen, som jeg huskede som min og muttis yndlings i Paris. Den skulle vi selvfølgelig prøve. Den var næsten det samme og så alligevel ikke, men sjov var den, og det er altså nogen dejlig lange ture man får herovre. Den er lidt ligesom baljerne inde i Tivoli, borset fra at der også er nogen små bakker undervejs, som kilder i maven 🙂

Bagefter gik vi over til cowboyland og trak det der hedder Fast Pass billetter til Splash Mountain. Fast Pass billetter er rigtig smarte, for man stikker sin billet til parken i en maskine, og så kommer der en billet ud med et tidspunkt, hvor du kan vende tilbage til forlystelsen og springe køen over. Nogen gange kan der nemlig godt være op til en times ventetid til de forskellige ting, og så er det smarte med billetterne at man kan gå rundt og gøre noget andet imens man venter. Det gjorde vi så, og i heden satte vi os i skyggen og spiste en stor sodavandsis! Så hørte vi en garde komme gående forbi, og måtte selvfølgelig hen og se dem spille. Det var rigtig sjovt, for de vat klædt ud ligesom i 1950’erne og da vi stod lige ved det der hed Precidents House spillede de en masse nationalsange. Børnene fik også et amerikansk flag hver.

Lige på den anden side lå der så en julebutik med Disney, hvor vi gik ind og kiggede og hurtigt bestemte os for at komme tilbage til, inden vi gik hjem (ja jeg har købt noget!). Da vi kom ud da butikken kunne vi høre oppe fra slottet, at der foregik noget og vi skyndte os derfor derop. Der viste sig at være et optog med nogen af figurerne fra Disney. Jeg bliver altid helt glad i låget af deres musik og sang, og samtidig at se alle figurerne er fantastisk 🙂 vi nød det! Så midt i det hele bød de publikum op til dans, og det skulle vi selvfølgelig være med til. Vi stillede os derfor op sammen med figuren Jessie fra Toy Story 2, og lærte nogen trin af hende og nogen af de dansere der var med. Det helt fantastiske var, da Jessie bød Mathias op til dans og svingede ham rundt et par gange. Det var rigtig sjovt at se! Det var blevet så varmt at stå udenfor og se det optog, at vi bestemte os for at gå indenfor for at få lidt kulde og noget koldt af drikke. Det blev også til et par pizzastykker til deling som snack. Og så var det blevet tid til at prøve Splash Mountain.

Nu skal det lige siges til dem der ikke ved det, at Splash Mountain er en vandrutchebane, ligesom den inde på Bakken – bare lige noget vildere… Når man gik på vejen var der fri udsigt til en nedkørsel, som ville få de fleste til at stå af – og det havde jeg jo lige sagt ja til at prøve. Mia er ikke så vild med rutschebaner, så hun ventede bare på os.

Billetterne var en fantastisk ide – vi løb nærmest lige igennem det hele, og man følte sig SÅ vigtig, når man gik forbi alle dem, som havde stået i kø længe. Åh åh, ned i båden, og ud på turen. Sad sammen med Mathias og Søren forrest i båden, med Camilla og Freja bagved. Mathias havde lovet at holde mig i hånden hele turen, og han grinede allerede inden vi var kørt afsted.

Vi startede rask med en bakke ned i mørke, hvor jeg lige fik testet mine lunger og stemme… Noget af turen var egentlig ret flot, fordi de også havde lavet figure at kigge på undervejs imellem gysene.

Det kan siges nu at jeg overlevede, men på vej op af bakken til det store fald, sad mit hjerte godt nok langt oppe i halsen. Ville meget meget gerne af på det tidspunkt, Mathias grinede, og jeg har et bevis på at jeg på vej ned af bakken vitterligt lignede en der skulle dø. Puha! Den var godt nok vild, og hvor blev man dog våd.

(men den var faktisk sjov, og jeg ville gøre det igen hvis nogen spurgte – så så man lige mig være sej!)

Efter turen gik vi over og trak billetter til Big Thunder Mountain Railroad, som var en vild rutschebane. Man kan nemlig kun trække en Fast Pass billet af gangen. Derefter fortsatte vi over til Fantasyland, hvor nogen af prinsesserne bor og hvor forlystelsen It’s a Small World lå. Den ville Mia og Freja gerne prøve. Klokken 15 skulle vi se det store optog, og vi kom lige da klokken slog hel. Det var et rigtig flot show med masser af figurer og fantastisk dans og sang 🙂 Bagefter gik turen over til Big Thunder Mountain Railroad, hvor vi også gled lige igennem køen 🙂 lige da vi skulle på kunne vi se ud at det virkelig begyndte og regne (fedt), og oplevelsen i rutschebanen blev også lige forstærket af at vi sad i regn alt imens vi susede frem, til siden, og op og ned! Men sjovt var det. Jeg var gået hen og blevet sulten igen, og foreslog at vi fandt noget mad et sted. Det gjorde vi ovre i i Futureland, som har alt med space af gøre.

Bagefter ville de andre gerne prøve nogen biler man kunne køre rundt på en bane, men det måtte de droppe da forlystelsen lukkede fordi der var fare for torden. Derfor gik vi over til Buzz Lightyear forlystelsen, som handler om at man skal skyde på en masse lyspletter. Den prøvede Freja, Camilla og jeg sammen, imens de andre ventede på os. Klokken var blevet kvart i 7 om aftenen, og vi undrede os over at tiden var gået så hurtigt. Men det var en fantastisk dag. Inden vi tog hjem, gik vi selvfølgelig forbi både julebutikken og den store butik på Main Street, hvor der blev brugt masser af penge 🙂 – jeg undskylder på forhånd for bløde meget nuttede ting 🙂

For at komme ned til parkeringspladsen tog vi monorail og de små toge. Inden vi kørte til hotellet, smuttede vi forbi et supermarked for at tanke op på drikkevarer og snacks på værelserne. På vej hjem fandt jeg også ud af at jeg havde fået en stor vabel af mine sko, men opdagede det for sent til at kigge efter vabelplaster.

Tilbage på hotellet gik vi alle ned for at tage en dukkert i poolen, skønt det alligevel var blevet lidt koldt hen på aftenen. Og derefter var det bare op i seng og sove for at være klar til endnu en dag i den skønne Disney verden! Where dreams come true….