Skotland – 6. Dag – 16/6-2014

Igen i dag er vi klar efter morgenmaden til en spændende dag. Vi kørte mod syd gennem det skotske landskab og siger farvel til det MEGET smukke højland. Det første stop vi gør, er i byen Dundee hvor Robert Scotts første skib ”RRS Discovery” er udstillet. Det var det skib som Scott og Ernest Shackleton benyttede på deres første og succesfulde rejse til Antarktis i 1901-1904.

Næste stop er St. Andrews. St. Andrews er andet end den berømte golfbane ”Old Course” og universitetet hvor pris William og Kate Middleton mødtes. St. Andrews er også gamle middelaldergader, butikker og ruiner af Skotlands største gotiske katedral. Her havde vi god tid på egen hånd, så vi nåede både at spise en dejlig frokost, køber et par bøger til min far, rundt i butikkerne og selvfølge se ruinen. Jeg nåede også at købe en iskaffe på Starbucks til busturen til Dunfermline.

I Dunfermline skulle vi se klostret, hvor 8 konger ligger begravet, blandt dem Robert the Bruce. Kirken er flot udsmykket med bl.a. fantastiske glasmalerier og træudskæringer. Vi var også rundt og nede i ruinen for derefter at slå os ned i græsset og sole os lidt inden turen gik videre til Edinburgh. Vi kørte over den 2,5 km lange Forth bro.

I Edinburgh bor vi sådan at vi har udsigt til Edinburgh Castle, hvor dronningen bor, og om aftenen nyder vi udsigten fra restauranten.