Skotland – 4. Dag – 14/6-2014

Efter endnu en skotsk morgenmad kører vi tilbage til fastlandet via Skyebroen, der i 1995 gjorde Isle of Skye landfast. Det er noget diset i dag og lidt råkoldt, men i løbet at få timer begynder vejret at ændre sig og det bliver temmelig godt. Vi kører ikke ret langt før vi skal besøge Eilean Donan slot der igen ligger meget smukt, hvor 3 søer mødes. På alle de borge og slotte vi besøger er der alle steder medarbejder som er udklædt i datidens tøj og fortæller så levende om tiden på stedet. Stedet lå i ruiner i ca. 200 år indtil en privatperson købte øen i 1911 og genoprettede slottet, det tog ca. 20 år, blev genåbnet i 1932.

Vi fortsætter ad den kaledoniske Kanal, der blev anlagt for at forbinde 4 søer og skabe en farbar søvej fra Atlanterhavet til Nordsøen. Nu er det tid til at spise frokost og det gør vi i Fort Augustus, en by hvor der er 5 sluser i rad og række lige midt i byen. Vi spiser en portion tomatsuppe og skynder os op og ser på sluserne. På vejen til bussen køber vi friske jordbær med flødeskum.

Én af de 4 søer som vi følger, er Loch Ness, og vi er selvfølgelig alle på udkik efter uhyret, indtil vi når det spektakulære Urquhart Castle, der er en af Skotlands største borgruin. Vi startede med at se en lille film om stedet og bliver bedt om ikke at rejse os før lyset igen bliver tændt. Vi gør hvad der bliver bedt om, selvom der på ingen måde er så mørkt, at vi kan se hinanden. Da den lille film er færdig kommer der en dame og trækker gardinet fra og vi har en kæmpe panorama udover ruinen, det var selvfølgelig derfor vi skulle blive siddende. Fantastiks flot. Nu var det tid på egen hånd, at se ruinerne, et meget stort område med fine anlagte stier. Nogle havde valgt at sejle på Loch Ness søen, men det gjorde vi ikke.

Vi gør igen et holdt for at gå ud at se på et meget mærkeligt fænomen. Der er små stenopsætninger på et temmelig stort stykke. Det er familie og venner som mindes afdøde, man kan sige, at det er en kirkegård uden begravelse.

Vi skal overnatte i Inverness, men inden vi kommer til vores hotel, stopper vi midt i byen og vi har ca. 1 time for os selv. Vi går på shopping, måske unødvendig at skrive.