Skotland – 1. Dag – 11/6-2014

Vi ankom til Edingburgh kl. 14:00 hvor vi blev mødt at vores guide Mette. Bussen vi skulle køre rundt i de næste 8 dage holdt og ventede på os. Efter alle var installeret i bussen kørte vi til Glasgow for at se Glasgow Cathedral også kaldet Sankt Mungo Cathedral. Sankt Mungo var en munk som kirken er opkaldt efter. I kraft af kirkens fantastiske akustik afholdes der mange koncerter i løbet af året.

Næste stop var University of Glasgow. Der er en meget spektakulær låge, hvor navne er skrevet med guld på de berømtheder der har gået på universitetet, i øvrigt et meget smukt gammel universitet.

Derefter en busrundtur for at få en fornemmeste af byen. Vi kørte til floden Clyde og prøvede på at se verdens ældste oceangående hjuldamper ”The Waverley”. Lige overfor ligger Bæltedyret, The Armadillo, et kælenavn, men som hedder Clyde Auditorium og er et symbol på det nye Glasgow. Det er en koncertsal med plads til 3.000 gæster.

I 2013 fik den selskab af endnu en bygning ”Hydro”. Scottish Hydro Arena er ikke kun bygget til koncerter, men også til store sportsbegivenheder.

Hydro4 Hydro5

Dagens første oplevelser er forbi, og det er tid til indkvartering på vores første hotel, og derefter spisning. Maden og hotellet var under al kritik. Men det viste sig heldigvis at blive meget bedre. Samtlige var enige om, at det ikke burde havde 3 stjerner men ingen.