Skotland – 2. Dag – 12/6-2014

Efter en skots morgenmad, uden ost, pålæg og frisk franskbrød, men ristet toastbrød, syltetøj, frugt, havregrød, yoghurt, bønner og selvfølgelig haggis kørte vi til Stirling hvor vi besøgte det berømte Stirling Castle, der ligger højt over sletten på sin klippeknold.

Det er meget smukt og imponerende og hvor man sagtens kunne have brugt meget mere tid både indenfor og udenfor. Oppe fra slottet er der udsigt over det flade landskab neden for slottet. De lodrette klippevægge, som borgen er bygget på, viser hvorfor Stirling Castle gennem tiderne har været en af de mest uindtagelige borge. På det stejleste sted går klippen, som slottet ligger på, næsten 80 meter lodret ned. Stirling er den mindste af de skotske byer, som af kongehuset har fået status som købstad. Lige når man når byen virker den ret kedelig, men mod det gamle centrum og mod slottet bliver gaderne meget snævre, krogede og stejle. Troede på et tidspunkt, at bussen slet ikke kunne kommer dertil. Der lå mange butikker og cafeer og de havde også et gammelt fængsel.

Vi fortsætter fra Stirling Castle mod vest gennem det smukke område Argyll med saltvandssøer og bjerge. Vi følger blandt andet den største af Skotlands ferskvandssøer ”Loch Lomond” et stykke af vejen, en udsigt man aldrig bliver træt af. Vi gør stop i byen Balloch hvor vi spiser frokost. En sød lille by med udsigt til søen og bjergene i baggrunden, og selvfølgelige lidt butikker, hvor vi nåede at købe et par øreringe til mig. Det er svært på én time både at finde mad og nå at spise den. Vi nærmest løb ind på en restaurant på første sal hvor der var udsigt over søen og spurgte tjeneren og man kunne få mad hurtigt, for vi skulle køre igen om ca. 45 min. Det tog ham ikke mange sekunder om at sige ja, og efter 15 min have vi en dejlig lasagne med salat og drikkevarer.

Ind i bussen igen og denne gang standsede vi ved en lille charmerende by ved navn Luss. Byen er som et postkort med små huse og velplejede haver. Fra havnen er der fri udsigt over søen mod den skovklædte bred.

Turen går nu til Inveraray Castle, hvor Hertugen af Argyll, der er høvding for Campell klanen, har sit hjem. Optagelsen af julen i Dawnton Abbey blev delvist filmet her. Efter en rundtur i slottet på bredden af Loch Fyne kører vi ud mod Oban. Hotellet ligger lige ud til havnen hvor fiskerkuttere og færgerne ud til Hebriderne sejler fra. Det regnede fra om eftermiddagen og resten af natten.

Der var mange gange i løbet af turen, at vi gjorde et holdt for at vi kunne komme ud og bare kikke på og nyde naturen.