Sea World og gråvejr i San Diego – dag 14

Banning var en dejlig by og hotellet lige som det skulle være. Morgenmaden var ikke noget at råbe op om, men vi fik da lidt indenbords inden vi tjekkede ud og kørte kl 10. Vi havde snakket om at tage til Sea World i dag og jeg havde tjekket deres dagsprogram for shows og vi blev enige om at det ville passe perfekt at være der hele dagen og så ville det komme til at passe med at vi kunne tjekke ind på hotellet når parken lukkede.

Det tog omkring 2 timer at køre fra Banning til Sea World, denne gang uden kø (thank you!!) Mens vi kørte kiggede vi pludselig ud på vejret og opdagede at det var blevet gråvejr. Det havde vi ikke sat på ønskelisten for denne ferie. Vi kørte videre og håbede at det ville gå over.

http://www.katrineahle.dk/wp-content/uploads/2018/09/img_8455.mov

Det er efterhånden blevet hyggeligere og mere roligt at køre skrumlet rundt og meget lettere at finde ind og ud af trafikken, så vi hyggede med musik og snacks undervejs.

Vi var fremme ved Sea World og parkerede bilen på en rimelig tom parkeringsplads kl 11.45. Vi havde købt billetter på telefonen, så vi fik dem lidt billigere og gik gladeligt lige igennem indgangen og tasketjek. Parken er ikke så stor igen, og det var skønt at der var så få mennesker denne hverdag. I gættede på at alle var på arbejde dagen efter Labour Day.

Dagens første show var kl 12.15 med søløverne. De havde lavet et morsomt show hvor søløverne sprang, ‘dansede’ og lavede tricks i vandet. De er så søde at kigge på og lignede nogen der havde det ret sjovt med det de lavede. De havde også en mini-odder med som tittede frem af og til.

Næste show lå lige tæt op af og var med delfinerne. Dem havde jeg glædet mig til at se! Der var 12 delfiner med og de sprang og lavede tricks i vandet. Det var så flot at se! Vi nød at sidde stille på rækkerne og se alle i soak zone blive våde, og de flotte hop som delfinerne kunne. De er helt fantastiske og skaber så meget liv og grin!

Bagefter havde vi lidt tid til at gå rundt og også til lidt mad. Vi gik efter Parkens eneste healthy choice og fik hver en wrap. Lige ved siden af lå både et odder basin og et delfinbassin, hvor de lige som vi kom forbi skulle til at fodre dem. Ved delfinerne fodrede de dem og tjekkede samtidig om delfinerne havde det godt ved at lade dem ligge på maven, ryggen, kiggede på dem under vand osv. Det var dejligt at se hvordan de interagerede med dem.

Dagens sidste show var selvfølgelig med de store spækhuggere (eller killer whales som de bliver kaldt her). Det var dem jeg havde tænkt på da ønsket faldt på San Diego, fordi jeg husker showet jeg så for 6 (!) år siden i Orlando. Sidenhen har Sea World måtte lave meget om på deres shows, fordi der blev indgivet klager om at de ikke behandlede dyrene ordenligt. De har nu lavet er mere fortællende show, hvor de forklarer om dyret, udseendet, hvordan de svømmer, fanger bytte og vi fik et par hop og sprøjt med. Helt fantastiske dyr og jeg kunne kigge på dem i en evighed.

Til sidst havde vi lidt tid til at gå rundt og se på de forskellige akvarier med skildpadder, blæksprutter og pingviner. Vi kom forbi Pearl Factory, som sælger ægte perler fra Hawaii. Grunden til at jeg ved den er helt ægte er at man selv skulle vælge en musling og for øjnene af dig åbnede de den. Så kunne man vælge vedhæng til perlen bagefter. Det var ret sjovt at prøve og jeg fik endda den farve perle jeg gerne ville.

Vi gik fra Sea World kl 17 da de lukkede efter at have kigget efter en magnet. Det her var dog eneste sted vi kom afsted uden, fordi de magneter de havde enten var utrolig grimme eller så børneagtige at de slet ikke var værd af købe.

Turens sidste hotel lå 5 min væk fra Sea World – bare lige ovre på den anden side af Mission Bay broen. Vi havde valgt at bo på et lækkert resort til sidst for at slappe helt af de sidste dage og væk fra byens stress. Det var en rigtig god ide. Dels var det nemt at finde, gratis og nem parkering (skrumlet fik selvfølgelig en særdeles god plads) og der var ikke alt for meget larm.

Men det var stadig gråvejr. Vores værelse var lækkert og stort! Der var to Queen-size senge, en sofa, stol, sofabord, lille køkken og selvfølgelig badeværelse. Garanteret designet til at man kan være på resortet i lang tid og selv lave mad også.

Lige udenfor vores dør (vi boede nemlig i stuen), var der en masse hængekøjer fæstnet til alle træerne. Vi snuppede os hver en og lå der og dasede en times tid.

Vi havde egentlig planlagt at prøve det der roomservice, som vi slet ikke havde fået gjort på turen. Det skal man næsten prøve i USA. Men de ville have 20% oveni prisen for levering samt lidt drikkepenge. Det ville vi ikke betale, så jeg gik igang med at søge på madsteder. Man kan måske sige at det var skæbnen, for det nærmeste sted vi kunne spise var en sushi restaurant. En rigtig godt anmeldt og virkelig billig én. Svale vågnede helt op da jeg sagde det og løb nærmest ud af døren.

Stedet var lille bitte og lignede en blanding mellem en skurvogn og et hus. Da vi kom ind var der kun personalet. Damen sagde nærmest i bydeform “hej” “sid ned” “herovre”. Vi var lidt skræmte, men det virkede søde. Og sushirullerne var så billige. 50 kr ish (mod nogen og 80 i DK). Vi spiste næsten alt de havde med laks inkl en ny variant med mango, som vi ikke havde set i Danmark.

Lidt efter kom de med en miso-suppe til os, som de sagde var gratis. Der kom lidt flere gæster end os og der kom fut i personalet. Efter suppen kom alt vores sushi – og det smagte godt. 4 ruller var nok for meget at bestille, men vi var sultne og kunne ikke styre det. Vores tjener kom forbi et par gange og grinede af at det eneste vi havde bestilt var noget med laks. Og så af vores kamp for at spise op. Svale fik endda opmuntring med på vejen da hun tog de sidste bidder. Og så kom de ind med en skåret appelsin til dessert. Det var næsten for meget og vi grinede af at vi var så mætte.

Det var svært at gå tilbage til hotellet, selvom det kun var 500 m. På værelset tændte vi for tv’et og faldt i søvn til en meget beskåret udgave af Sex and the City.