Musicals i London

Jeg må vist være det man kalder for en teater-freak! Jeg elsker, elsker, elsker at sidde i en mørk sal og opleve den spænding, som foregår på en scene. Om det er storslåede musicals, intimstykker, performance-teater, danseshows, koncerter – you name it, I’m there!

Hvis jeg absolut skulle vælge, har jeg nok en forkærlighed for musicals. I den genre blandes teatret, med sang, musik og dans i en skøn forening, og jeg fortrylles og føres væk. Et par veninder og jeg har i nogen år gjort en dyd ud af at holde ferie i London, simpelthen for at se en hel masse teater. Vi planlægger 5-6 dage derovre og forsøger at nå så mange shows på en dag som muligt – gerne to shows om dagen hvis vi kan!

Er du også tosset med musicals og London, kommer der her min personlige lille guide til hvordan man får økonomien til at hænge sammen:

Overnatning

Vi forsøger altid at bo så billigt som muligt, når vi er i London. Ja lettere sagt end gjort, det ved jeg godt. London ER dyr at bo i. Derfor er vi også blevet helt vilde med AirBNB, hvor private kan udleje deres bolig, ofte meget billigere OG bedre placeret end de hoteller, som normale mennesker har råd til.

Vil man gerne bo i nærheden af alle teatrene skal man søge i områderne Soho, Covent Garden og St. James. Jeg bor helst i Soho, fordi jeg virkelig er kommet til at elske området med alle dets små gader, hyggelige cafeer og skøre butikker.

Læs gerne masser af anmeldelser af dem der udlejer, for at få en ide om hvem de er, og om det de tilbyder er reelt nok. Med AirBNB handler det i høj grad om tillid og at man stoler på dem man skal bo hos. Jeg har endnu ikke haft nogen dårlige oplevelser, og jeg har brugt det mange gange.

Mad

For at have flest mulige penge til de fantastiske shows, prøver vi altid at holde omkostninger til mad laaaangt nede. Det betyder bl.a. at morgenmad ofte står på brød, ost og juice (som virker ganske fint for os!), frokosten tager vi ofte under armen på vej fra det ene sted til det andet – dvs. at det er sandwich, frugt, snacks, nødder. Aftensmaden forsøger vi altid at sætte os ned og spise, men bruger gerne lidt energi på at finde billige steder. Man kan nå at undersøge meget, når 4 piger skal i bad om morgenen, og jeg er ofte den der har styr på hvor vi spiser om aftenen. Vi er blevet ret vilde med Carluccio’s i Covent Garden, som serverer muligvis verdens bedste spagetti Carbonara (tilmed også i glutenfri version).

Derudover har vi desværre, må jeg nok sige, fået en tendens til at rende forbi McD, for at få en håndfuld fritter med på vejen. Alt der kan stoppe sulten billigt og hurtigt, imellem alle de sjove ting vi har planlagt.

At spare på maden (og måske leve med nogen ret usunde valg) er den helt store grund til at vi har haft råd til at se så mange shows, som vi har.

Shows

Og nu til det vigtigste! Typisk synes jeg at teater i London kan deles op i to kategorier

  1. De store über populære, som skal købes på forhånd
  2. Alle de andre

Med langt de fleste shows behøver man i London ikke at beslutte sig før nærmest på dagen, men der er enkelte crazy-populære shows, som ”desværre” er nødvendige at bestille på forhånd. Det er shows som Book of Mormon, Lion King, Phantom of the Opera, Les Miserable, Mathilda og andre. Til disse er det nødvendigt at bestille hjemmefra hvis man vil have chancen for at kunne se scenen. Du kan altid få pladser helt bagerst, øverst oppe – men det er virkelig ikke at foretrække. Brug derfor lidt tid på at undersøge om der er nogen af disse shows, du gerne vil se, og få købt billet lige så snart du kan!

Til ”alle de andre” findes der sådan nogen smarte boder på Leicester Square – både TKTS og de små boder med alle musicalplakaterne udenfor. Her kan du købe billet til hvad som helst, og mange gange til rigtig gode priser. En af mine favoritoplevelser fra Rock of Ages, som vi fik billetter til på dagen til noget der minder om 20 pund pr billet. Aldrig er jeg gået hjem så glad i låget, som efter denne oplevelse. Tag udfordringen og se noget du ikke helt havde forestillet dig, eller noget du ikke ved hvad er. I London er de vanvittig dygtige, og nærmest alle stykker har kæmpe højt niveau. På den konto har vi fx set shows som The Play That Goes Wrong, A Family Man, Stomp! og intet mindre end selveste Harry Potter i hovedrollen i stykket The Cripple of Inishmaan.

2 thoughts on “Musicals i London

  1. Hey Katrine!

    Jeg er i London pt og takker mange gange for tippet om Carluccios, hvor jeg tror, jeg vil spise i morgen. Verdens bedste carbonara lyder ikke dum!

    Bor forresten også altid med Airbnb, der er så meget mere value for money end et overpriced hotel-værelse…

    1. Prøv også Honest burger – mener den ligger på Waldour street! Snaskede lækre og nogenlunde billige 🙂 Lille bitte sted, men alt på menuen er i top!

Comments are closed.