London – dag 5 – Covent Garden, Mathilda og Stomp (27/7-2014)

Vågnede omkring kl. 8.30. Der var så meget larm, så tror kun jeg har sovet hen af morgenen. Mamma lavede igen morgenmad til os – æg, bacon, ristet brød med nutella, rigtig god start på morgenen.

I dag skulle vi se Mathilda og Stomp. Første forestilling starter først kl. 15, så indtil da skulle vi finde på noget at lave. TD og Mamma vidste ikke rigtig hvad de skulle se i aften, da de ikke skal med til Stomp. Derfor startede vi dagen med at gå til TKTS, for at kigge på stykker til dem. I stedet for et stykke bestemte de sig for at gå i biografen og se The Other Woman, i den biograf der ligger lige på Leistersquare.

Vi ville gerne gå turen fra Mathilda-teatret til Stomp, for at se hvor langt der var, da vi ikke havde så meget tid mellem forestillingerne. Det viste sig at der var virkelig kort, så der var absolut ingen stress. Da vi var endt nede ved Covent Garden, gik vi derned for at hygge og kigge lidt. Der var marked derned, noget der hed Apple Market, hvor man kunne købe alt fra billeder, til smykker i bøjet skeer, forklæder, krydderier osv. Jeg synes altid at det er rigtig sjovt at gå og kigge og få inspiration. Det er ærgerligt at jeg ikke har et kæmpe hus, for jeg kunne virkelig fylde det med smukke ting fra alle slags markeder.

Kl. 15 skulle jeg se Mathilda sammen med Friese. Vi havde fået absolut sidste billetter i salen, og de viste sig at være ”møgpladserne” på bagerste række i Upper Circle. Det var meget langt oppe, og når man kiggede ned i salen fik man et snært at højdeskræk. Faktisk ikke vildt behageligt at sidde deroppe. Der var svært at se scenen, og jeg blev i tvivl om, hvor stor den egentlig var. Vi havde glædet os meget til at se det, fordi traileren var virkelig fed!

Koreografien i stykket var virkelig fed. Den sad lige i skabet og var meget innovativ. Det meste blev performet af børn, hvilket kun gjorde det endnu mere imponerende. Det var spændende, og øjnene vidste slet ikke hvor de skulle fokusere, hvilket er det helt rigtige for mig.

Selve stykket var kedeligt. Jeg synes også filmen var kedelig dengang jeg så den, og musicallen var ikke blevet bedre. Friese og jeg var enige om at der ikke rigtig var meget handling eller udvikling i stykket, ingen konflikt man skulle følge. Hun var da sød hende der spillede Mathilda, men når man sad så højt oppe fik man ikke rigtig stemningen med.

Vi mødtes med de andre for at handle ind til aftensmad derhjemme. Ingen af os havde rigtig lyst til at gå ud og spise mere, så det kunne være dejligt at have en aften derhjemme, hvor vi bare kunne hygge. Vi gik i Tesco, og kiggede på hvad vi kunne lave derhjemme i vores sparsomme køkken. Vi bestemte os for Spaghetti med kødsauce (hvis Mamma kunne finde glutenfri pasta), og gik på jagt efter de forskellige dele.

Vi skyndte os hjem for at lægge maden, og så skulle Friese og jeg videre til Stomp.

Til Stomp fik vi til gengæld RIGTIG gode pladser. Vi sad nede i Stalls et par rækker tilbage, hvor vi kunne se hele scenen og alt hvad performerne lavede. Det er et lille teater, hvilket jeg synes er rigtig hyggeligt.

Det var et fantastisk show (2. gang jeg ser det), og jeg kunne set det igen og igen. De levede op til alt det jeg kunne huske og mere til. Performerne var selvfølgelig for den største part skiftet ud, men nogle få var gengangere. Det var sjovt at se nogle andre agere. De havde stadig alle de fantastiske acts med – den med lighteren, den med aviserne, håndvaskene, deres store show hvor de trommer på alt hvad de kan. De havde fornyet showet med et nummer med indkøbsvogne, som var ret sjov og så havde de udvidet den med aviserne, hvor en af performerne begynder at skabe sig lidt som en abe og pludselig tage en bid af ham i midtens avis – som var hylende sjovt! Da vi gik fra teatret var vi fuldstændig høje på rytmer og trommer og jeg havde straks lyst til at tage ud og danse 🙂

Derhjemme gik vi i gang med at lave mad til de andre kom hjem fra biffen og vi nød en aften derhjemme med hygge og snak i køkkenet uden alle vores telefoner.

Billede 28-07-14 00.02.48