At alliere sig med en rejseplanlægger

Alle har en nogenlunde stor bucketlist over hvilke lande de gerne vil besøge (se i øvrigt min lige her). Men mange gange fokuserer man enten på den ene ting, der gør at man specifikt vil dertil, eller også er det mere en forestilling om at “i det land må der være rart”. Sådan har jeg det hvert fald.

Derfor kan det først og fremmest være en super god ide at kigge sig omkring på nettet og læse om din destination, så du kan få lidt inspiration til hvor, hvordan og hvad. Der findes et væld af blogs derude, som kun fokuserer på rejser (lige som min egen), og mange der har dedikeret sig til en lille snæver del af verden. Her kan det være en rigtig god ide at starte – andres oplevelser kan danne rigtig god grobund for inspiration din egen rejse. Ligeledes er Tripadvisor altid et kig værd, både til oplevelser, hoteller og restauranter!

Jeg har nu nogen gange oplevet at det kan være en fantastisk ide at alliere sig med en rejseplanlægger, fordi der her findes et menneske, som har en overvældende viden omkring det land du gerne vil besøge, og dermed kan give gode tips, men også forslag til oplevelser og alternativer, som passer lige ind i dine egne tanker. Når det er din rejse, er det også dig der bestemmer hvordan den skal foregå, derfor kommer de lige et par tips til god planlægning:

  1. Undersøg lidt på forkant hvad landet kan byde på. Så har du en ide om hvad rejseplanlæggeren snakker om og kan nemmere navigere i tilbuddene.
  2. Vær høflig, men kritisk overfor de forslag der kommer. Er det noget du har lyst til? Vil du gerne bo der, eller har du måske noget andet i tankerne?
  3. Hvis du har sagt en maks pris, bør planlæggeren gøre alt for at holde sig inde for det. Det er for alt i verden ikke fedt at drømme sig væk i gode forslag, for derefter at få slynget en pris i hovedet, som slet ikke matcher, det der reelt set står på din konto.
  4. Bliv ved med at ændre i tilbuddet indtil du er tilfreds, og pres på for alle insider-tips, som rejseplanlæggeren måtte have!

Derefter er det bare at læne sig tilbage, og vente på at datoen viser flyvertid!