5 oplevelser på Mallorca

Jeg må nok være en af de sidste i min aldersgruppe, som tog rejsen til Mallorca i sommers. Gætter jeg på… I hvert fald var det min første tur til denne lille solskins-turist-ø, og ferie nummer 3 med min søde kæreste. Som de aktive (og dovne) mennesker vi er, skiftedes vi til at have en aktiv dag og en afslapningsdag i løbet af de 8 dage vi var på øen. Det føles så rart når man har været ude en hel dag, så at kunne slappe helt af og lave absolut ingenting dagen efter. Andet end selvfølgelig at trække sig op af liggestolen for at dyppe bikinien i poolen, hente en drink i baren og overveje hvor lidt man mon skal bevæge sig for at nå til næste måltid. Nok om de dovne dage! Her kommer en lille 5’er til rigtig spændende oplevelser på Mallorca:

  • Artestruz strudsefarm
  • Antikt tog fra Palma til Soller
  • Cuevas del Drach – drypstenshule
  • Marineland Mallorca
  • Son Amar

Artestruz strudsefarm

www.artestruzmallorca.com

Ikke langt fra byen Campos (dem med skoene) ligger der et helt fantastisk sted midt ude i ingenting. Artestruz er en strudsefarm af den mere intermistiske slags. For at komme derud skal man helt sikkert have fat i en bil og have lidt tillid til sin GPS, om at man altså er på rette vej. Et ikke særlig stort skilt dukker pludselig op i vejkanten og viser ned til en lille parkeringsplads og “indgangen”.

Jeg skriver det i gåseøjne, fordi Artestruz ikke er en gængs forlystelsesoplevelse, som man kender så mange andre. Gården er drevet af Uri og hans familie, som alle lægger hjerte og sjæl i disse skønne fugle. Alle de store væsner har navn efter kendte personer, og Uri er ikke sen til at fortælle om hver deres personlighed, så man kan føle sig helt tryg ved at nærme sig strudsene. For os var det en vild oplevelse at komme helt tæt på, og røre ved deres fjer, og mærke de virkelig bløde dun, som sidder på halsen.

På farmen kan du få lov at fodre strudsene med en kombination af fuglefrø og sten. Strudsene har nemlig ingen tænder, og derfor bruger de stenene til at “smadre” frøene på vej ned i maven. En af de helt store ting, er at både børn og voksne kan få lov at få en tur på ryggen disse imponerende fugle. Til de voksne har Artestruz den imponerende store Jumbo, der kan tage op til 100 kilo, og til børnene er der den glade Nelson, som går frit omkring på gården. Nelson er født og opvokset på verandaen og familien ser ingen grund til at lave om på hans forhold. Efter deres egen beskrivelse er Nelson så glad for at have børn på ryggen, at han holder øje med hvem der kommer på gården, og gladeligt kommer i møde, hvis der er børn med.

Jeg forelskede mig i den mindste af strudsene på gården, som viste sig at have samme kælenavn som mig – nemlig Baby. Den var markant lavere end de andre, og så virkelig sød ud. Baby lærte mig også hvad et strudsekys går ud op. Uri viste os at hvis vi stak en knyttet finger frem til strudsene ville de give os et kys – i virkeligheden forsøger de at nappe én, men efter VIRKELIG lang tids overtalelse prøvede jeg det, og overraskende nok gjorde det nærmest ikke ondt. Baby gav et meget blidt første kys.

Adressen til stedet er:

Artestruz
Ma-19, 40
07630 Campos

Og du kan læse mere om andres oplevelser om Artestruz på Tripadvisor!

Antikt tog fra Palma de Mallorca til Soller

www.trendesoller.com/

Den smukke lille fiskerby Soller er forbundet til Mallorcas hovedby Palma via en togstrækning, som i gamle dage blev brugt til at fragte både folk og alle slags varer frem og tilbage. Fra fiskerbyen blev der bl.a. fragtet fisk og appelsiner til storbyen og arbejdere blev fragtet til den lille by. I dag fungerer denne toglinje – Tren de Soller –  udelukkende som turistattraktion, hvor man kan hoppe på det antikke bumletog med træsæder, store åbne perroner og nyde den næste time i selskab med Mallorcas jævnt vilde landskab. Fra Palmas flade gader, til plantager og lige fluks ind i Mallorcas bjerge. Turen går forbi skønne dale og igennem intet mindre end 13 tuneller, hvoraf man et par gange slet ikke tror de ender. Undervejs får man et kig på de lækre frugtplantager med både appelsiner og citroner, og man får næsten lyst til at række ud og plukke et par stykker.

Undervejs er der et par stop, hvor man kan stige ud og tage et par billeder af naturen, og andre steder kan man vælge helt at stå af, hvis man vil udforske lidt af de små byer. Toget kører flere gange om dagen, så man kan sagtens stige på igen (bare lige tjek hvilken billet, der i så fald skal købes).

Ved endestationen i Soller, kan man tage en lille antik sporvogn videre til Port de Soller, som er meget anbefalelsesværdigt. Man kommer helt ud til det blå hav og strandpromenaden, hvor man kan nyde en frokost med duften af havvand i næsen.

I Soller (eller Port du Soller) bør og skal man smage på appelsinerne, der er de sødeste og lækreste, jeg nogensinde har sat tænderne i. Vi købte 3 appelsiner hver, og i løbet af 5 min var de væk. De snaskede hænder kan passende skylles i havet – så får man også dyppet tæerne på samme tid.

NB! Det er værd at tage en trøje med på turen, da det godt kan blive temmelig koldt at sidde ved de åbne vinduer, når toget suser igennem landskabet.

Adressen til stedet er:

Station Palma de Mallorca
Eusebio Estada, 1.
07004 Palma de Mallorca

Og du kan læse mere om andres oplevelser om det antikke tog på Tripadvisor.

Cuevas del Drach – drypstenshule

www.cuevasdeldrach.com

Der er mange drypstenshuler på Mallorca, og det er værd for den enkelte at undersøge hvad man er til (om det er det mere turistede, eller de uudforskede der får ens hjerte til at banke), men det er sikkert og vist, at hvis man befinder sig på Mallorca, bør man besøge en.

Cuevas del Drach er en af de mest kendte og kaldes på dansk Dragegrotterne. Den kendte drypstenshule ligger ved byen Porto Cristo, som er en fin moderne sejlerby, hvor man kan se at pengene i hvert fald har flere ben at gå på end andre steder.

I drypstenshulen kan man komme på en guidet rundtur, som bl.a. fører til Europas største underjordiske sø Llac Martel. Jeg vil ikke afslører så meget, men ved denne sø får man præsenteret en musikalsk oplevelse, der kan få enhver (selv min noget anti-romantiske kæreste) til at føle alle mulige lyserøde ting. Rundt i hulen kommer fantasien rigtig på overarbejde, når man går og kigger på de meget specielle drypstensformationer og forestiller sig små rum-agtige landskaber befolket af sære væsener.

Det tager en times tid at komme igennem den 1,2 km lange tur op og ned af trapper.

Adressen til stedet er:

Coves del Drac
Ctra. Cuevas på østkysten, syd for Porto Cristo, Mallorca
Telefon: +34 971 820 753
Transport: Bus fra Palma og fra byer langs Mallorcas østkyst. Desuden sejltur inkl. grottebesøg fra feriebyerne langs østkysten.

Du kan læse om andres oplevelser i Cuevas del Drach på Tripadvisor!

Marineland Mallorca

www.marineland.es/

Bare 10 min fra hovedbyen Palma ligger Marineland – en zoologisk have hovedsageligt dedikeret til havets dyr. Her er skildpadder, frøer, hajer, pingviner, rokker (som man kan kæle med), utrolig mange flotte fisk og selvfølgelig hovedattraktionen definer. Hvorfor det er sådan ved jeg ikke, men i denne slags zoologiske haver er der også altid papegøjer, hvilket man heller ikke snydes for her. Der er både show og et kæmpe bur, hvor man frit kan gå ind og møde de meget højtskræppende fugle, der ikke virker synderligt bange eller generte.

Delfinerne er selvfølgelig det langt de fleste kommer for at se, og der er show to gange om dagen med op til 7 delfiner, hvor man kan se dem hoppe og danse i vandet. Showet er ret flot og delfinerne kan nogen virkelig seje tricks. Forinden er der mulighed for at få taget et billede sammen med en delfin – selvfølgelig mod betaling, som kan købes og tages med hjem. Hvad der dog er mere særligt er, at man her kan få lov til at komme helt tæt på delfinerne enten ved at svømme med dem eller få en tur på kanten af bassinet sammen med en.

Prisen er selvfølgelig i den dyre ende, men tilgengæld også det hele værd, når man få lov at opleve delfinernes legesyge glæde og kampen om at blive mest våd står mellem dig og en spjættende snaksalig delfin.

Adresse til stedet er:

C/ Garcilaso de la Vega, 9
Costa d’en Blanes
Mallorca

Læs mere om andres oplevelser i Marineland på Tripadvisor!

Son Amar

www.sonamar.com

På en smukke, gamle herregård fra 16. århundrede finder det ret så berømte dinnershow Son Amar sted. Det er et storslået show med musik og dans fra hele verden i stil med Wallmans i København. Omgivelserne i sig selv er beundringsværdige, og man bør komme i god tid for at tage et kig omkring på arealet.

I løbet af aftenen får man serveret en treretters menu, som smager super dejligt og bliver flot præsenteret af det søde personale. Showet begynder efter middagen, og byder på et væld af underholdning i form af sang, dans, akrobatik, stand-up og komedie. Publikum bliver inddraget og showet bliver total, fordi de optrædende forsøger at bruge hele stedet i deres performance.

Vi kom selv dertil i bil, men mange steder arrangerer fælleskørsel både ud og hjem.

Adressen til stedet er:

Son Amar
Ctra Palma – Soller,
Km 10,8,
Palmanyola,
Palma 07193,
Mallorca.

Du kan læse mere om andres oplevelser til Son Amar på Tripadvisor!