10 ting i Chiang Mai

6 dage til take-off – Thailand here we come! Det føles som en evighed siden at vi bestilte rejsen, og imellem tiden har hjernen nok nået at synke ned i daglidagen igen, for det er som om at jeg har glemt alle de vilde planer og ting jeg gerne ville se. Så er det godt at man kan smutte en tur ud på det store WWW og genopfriske hukommelsen – og sørme da ikke om jeg allerede synes at 2 ½ uge bare er for lidt (hvornår er man nogensinde væk længe nok?!)

Første stop på rejsen er Chiang Mai hvor vi skal være i 4 dage, og for ikke at fare vild i alle indtrykkene har jeg prøvet at lave en lille tjekliste over hvad vi gerne vil nå at se og gøre mens vi er her.

Tjekliste til Chiang Mai

  1. Wat Phra Singh – Hvis jeg ikke kan trække manden med til flere religiøse ting, så siges dette tempel at være det første kryds på listen. Jeg kan også godt lide at det er “løvebuddhaens tempel” (fordi jeg jo har en ting med løver), det fortæller mig at det er det helt rigtige sted at besøge. At se templer og guldpaladser er en af det helt essentielle ting omkring denne rejse, da det har stået om selve billedet på hvordan Thailand ser ud.
  2. Elephant Sancturary (Som vi allerede har booket på dette sted). Jeg har brugt meget tid på at søge efter det helt rigtige sted at besøge, efter jeg opdagede at vi kunne få lov at tilbringe en hel dag i de store grå væseners selskab. Det sted som skulle være det helt store, er jo selvfølgelig altid booket nærmest et år i forvejen, men vi har fundet et lille sted, hvor anmeldelserne siger at der er en meget personlig kontakt imellem os som turister, dem der passer på elefanterne og selvfølgelig elefanterne selv. Det var ret vigtigt at vælge et sted, som ikke tilbød opvisning i slutningen af dagen, da jeg bestemt ikke mener det er naturligt for en elefant at male et billede eller balancere på en bold. Vi får på dette sted heller ikke lov at ride på dem, men følger dem ganske enkelt en hel dag rundt på vores egne ben. Og det er jo til en nærmest latterlig billig pris for alt hvad de gør for os. For sølle 400 kr. bliver vi hentet på hotellet om morgenen, vi får hele dagen med elefanterne, frokost midt på dagen, og bliver kørt hjem igen om aftenen. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til at gøre alt for at lægge nogen ekstra penge til dem, så de kan blive ved med at tage sig godt af elefanterne.
  3. Monk Chat – Udover at glo på de orangeklædte spirituelle mænd, er der jo mulighed i nogen templer for at  komme til at veksle et par ord med en buddistisk munk. Som kvinde skal jeg være meget påpasselig med ikke at komme til at røre ved munkene (heller ikke håndtryk), men manden kan tage sig en krammer alt det han vil. Derudover håber jeg at vi en af dagene er så friske, at vi kan stå op ved morgengry og se munkenes morgenbøn. Det tror jeg vil være helt fantastisk at opleve.
  4. Suthep-bjerget med både udsigt og guldtempel – den morgen hvor vi står tidligt op kunne måske passende være for at besøge dette bjerg, nyde udsigten og besøge det smukt beskrevet guldtempel. Åh hvor kan man dog drømme sig væk…
  5. Massage, massage, massage – hvem kan leve uden både fuldkropsmassage, fodmassage, ansigtsmassage osv?! Gerne en gang om dagen – er det for meget forlangt?
  6. Night bazaar – Souvenirs, thailandske specialiteter og tøj – Jo tak jeg er vist på!
  7. Mad fra gadekøkkener – Når jeg læser rundt omkring på nettet er det næsten så mundvandet løber frit. Alle de lækkerier man kan få lov at smage. Jeg ELSKER thaimad og at få lov at gå ombord i deres madkultur er en gave. Hvis man er heldig kan man måske lige nå at spise den ene ret op, før man falder over den næste.
  8. THC Rooftop Bar – Jeg har læst om denne bar på bloggen her (http://www.pastemagazine.com/articles/2015/11/checklist-chiang-mai.html) og synes det lyder super interessant med muligheden for at møde andre rejsende samtidig med at man nyder en lækker drink. Det er noget manden og jeg går super meget op i, og sikkert vil finde ret afslappende!
  9. Manicure/pedicure – okay denne hænger måske lidt sammen med punktet massage, men jeg har aldrig fået hverken en manicure eller en pedicure, så det er en lille treat jeg godt kunne give mig selv derude. Men gad vide hvad jeg skal kaste manden efter imens?
  10. Dinner and dancing – som den lille romantiker jeg er, er jeg selvfølgelig også faldet over de mange indlæg omkring dinner and dancing nær floden. Og hvor ville det dog være super romantisk at nyde en lækker middag med sin kæreste i månelyset og derefter blive budt op til en stille dans sammen med ham. Tør man håbe?
Derudover skal vi selvfølgelig bruge tid på at slappe af, nyde poolen, gå hånd-i-hånd og fare lidt vild i byen. Det hører sig jo til.
Nu er spændingen bare, hvordan dagene egentlig kommer til at blive brugt i Chiang Mai.

 

One thought on “10 ting i Chiang Mai

Comments are closed.